Lokerhoutstraat 29 I 9160 Lokeren
info@sportdedam.be
09 348 76 56

Spinning

Spinning?

Een sport op een speciale fiets, met aanpasbare weerstand. Zittend of staand fietst u zich naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint. En alles uiteraard deskundige begeleiding.

Bilspieren

Na een warming up voeren we het tempo op. Langzaam wordt de weerstand groter en schuif je wat meer naar achter op het zadel om meer kracht te kunnen zetten. Bij het eerste heuveltje kom je uit het zadel en sta je losjes achterin op de trappers. Ook de bilspieren doen zo hun werk. Na een afdaling in hoog tempo en met weinig weerstand heb je kunnen herstellen en komt een echte col.

Bergetappe

Staand op de trappers en iets meer vooroverhangend op het stuur kun je meer kracht zetten en neem je ook deze berg. Je benen voelen zwaar aan en het zweet parelt langs je hoofd maar de beat in de muziek stimuleert je het ritme vast te houden. Een slokje uit de bidon en even herstellen dan maken we ons op voor het laatste deel van de etappe. Na 50 minuten ga je de finishlijn over en mogen de handen in de lucht. Je hebt gewonnen van jezelf en dat is vaak het moeilijkst.
Nu nog rustig uitbollen en een ontspannen stretching.

Eigen niveau kiezen

Tijdens de training kun je altijd de weerstand zelf instellen. Iets meer als je nog over hebt, iets minder als je te fors ingezet hebt of vorm van de dag wat minder is. Fietsen kan iedereen en door de vliegwielconstructie van de spinbike ga je als een trein. Het mooie van deze vorm van trainen is behalve de ondersteunende muziek vooral de mogelijkheid om op elk moment voor je eigen niveau te kiezen -door een eenvoudige bediening van de variabele weerstand

Gewrichtvriendelijk

Bovendien hoef je bij deze vorm van trainen niet te rennen of te springen wat een groot voordeel kan zijn als deze belastingen voor bijvoorbeeld rug of gewrichten te groot zijn. Door de steeds afwisselende houdingen in stand of zit gebruik je veel been, bil en rugspieren.

Praktische Info

Maandag:
19u30 Spinning
Dinsdag:
19u00 Combi-Spinning
20u00 Spinning
Woensdag:
19u30 Spinning
20u30 Combi-Spinning

Donderdag:
19u00 Combi-Spinning
20u00 Spinning
Vrijdag:
20u00 Spinning

Zondag:
10u00 Combi-Spinning